fbpx
06/10/2018 pedja

Južni vetar premijerno u Beču

Spektakularni domaći akcioni triler “Južni vetar”, premijerno će biti prikazan u Beču, u petak, 9. novembra, u bioskopu UCI Kinowelt Millennium City, sa početkom u 20:00 časova. Svečanu austrijsku premijeru će svojim prisustvom uveličati glumci Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević i Miodrag Radonjić, kao i režiser filma Miloš Avramović.

Miloš Biković tumači ulogu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, u čijem životu stvari počinju da dobijaju smisao. On napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni “Car”, dobro “radi”. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada se Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.

Pored Miloša Bikovića u glavnoj ulozi, u filmu uloge tumače i Miodrag Radonjić, u ulozi njegovog najboljeg prijatelja, kao i poznati glumci starije generacije – Dragan Bjelogrlić, Srđan Todorović, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, kao i nedavno preminuli Nebojša Glogovac, kome je ovo bila poslednja glumačka uloga.

Film “Južni vetar” apsolutni je pobednik 53. Filmskih susreta u Nišu, gde je osvojio četiri nagrade i oduševio festivalsku publiku!

Ulaznice za svečanu premijeru su u pretprodaji na blagajnama bioskopa UCI Kinowelt Millennium City (od 14:00 do 22:00h), kao i onlajn na zvaničnoj bioskopskoj stranici.

 

 

, , , , , , , , , , , , , , ,